IUBIRE

Pasiune

Feminitate

Libertate

Prima Paradă Moto Exclusiv Feminină

WIMA – Asociația Femeilor Motocicliste, cu sprijinul SMAEB vă invită la prima paradă moto dedicată exclusiv fetelor și femeilor pe motoare!
Invităm toate doamnele și domnișoarele să ni se alăture SÂMBĂTĂ 21 Aprilie la ora 10:00 în parcarea SMAEB pentru cea mai frumoasă paradă moto de până acum!
Adunarea se va face între orele 10:00 – 10:30 pe aleea centrala a Romexpo în fața salonului (vezi hartă), iar plecarea pe traseu va fi la ora 11:00 urmând traseul Romexpo – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Casa Poporului (cu pauză) – Piața Unirii – Piața Romană – Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Romexpo.
Fetelor, vă așteptăm în număr cât mai mare, vrem ca participanții la trafic să conștientizeze și prezența FEMEILOR MOTOCICLISTE în trafic, vrem să promovăm mersul preventiv (veniți echipate!) și ne dorim să promovăm acest stil de viață/ mijloc de transport printre doamnele care nu au încă permis de motor.
Haideți cu noi!

WIMA Rally 2018 Finlanda

Ca filiala a Wima World, Wima Romania are posibilitatea sa participe la intalnirile anuale ale organizatiei-mama.
Desfasurate in fiecare an in alta tara membra, aceste intalniri sunt pentru participante un prilej de a vizita globul pamantesc, eventual calare pana la locatia intalnirii, de a savura frumusetile tarilor organizatoare si, mai ales, de a lega prietenii, care in unele cazuri dainuiesc zeci de ani.
WIMA Rally 2018 a avut loc in Finlanda in perioada 30.07 – 04.08, in una din cele mai frumoase zone ale acesteia, Solliden Camping din Parainen. La intrunire au participat in premiera si 4 membre WIMA Romania. In timp ce Vera si Ina au ajuns calare, Dayana si Mihaela au participat tourist style. Lucru care nu a stirbit insa nimic din intensitatea evenimentului, marcat de prietenie si de un placut amalgam cultural care caracterizeaza aceste intalniri internationale.
Din Japonia pana in Curacao, 300 de motocicliste din numeroase tari s-au intalnit din nou, unele fiind la a 15-a participare! Nu a contat nici varsta, cea mai varstnica motociclista avand 73 de ani, cea mai tanara 17.
Parada de incheiere, traditionala ca la orice intalnire, a insiruit peste 200 de motociclete care au marsaluit pe strazi si au fost intampinate cu multe saluturi si zambete.
La prezentarile pe care fiecare tara a avut ocazia sa le faca, Romania – cea mai tanara membra la acea vreme – a fost primita cu deosebit entuziasm si foarte repede a aparut intrebarea: “Pe cand un WIMA Rally in Romania?”
Desi ar fi un gand minunat, pentru aceasta mai avem de asteptat cativa ani, planificarea fiind deja facuta pentru urmatorii 5 ani. Pana atunci ne reintalnim la Rally-urile din Marea Britanie, in 2019, din Germania, in 2020, samd.

Vizita la Parohia Prodromita (Rosiorii de Vede)

Dragi doamne si domnisoare – am primit invitatia de a vizita Centrul de copii din Parohia Prodromita – Rosiorii de Vede. Centrul face parte din Departamentul de Asistenţă Socială al Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului din cadrul Bisericii Ortodoxe Române si se ocupă de copiii instituţionalizaţi, Centrul Mama & Copilul si de tot ceea ce are legătura cu asistenţă socială. Acest centru este administrat de parintele Simeon Gabriel Palamaru. Au mai avut vizite ale motociclistilor ultima fiind a celor de la Blue Knights (politistii moto) si copii sunt foarte incantati de astfel de vizite. Invitatia a fost sa petrecem o ora doua cu copii (majoritatea fete intre 9-13 ani). Vor fi cam 30 de copii. Noi ne gandeam sa strangem si cateva hainute (care ce aveti de dat de pe acasa). Ce ziceti mergem? Noi propunem 13 Octobrie dar nu este batut un cuie. Poate fi si 14 in functie de cate participante se anunta.

Flori, fete si motociclete

Invităm toate fetele pasionate de moto, prietenii și susținătorii acestora, la o paradă a motociclistelor ce va avea loc sâmbată 23 iunie ora 13.00, în Centru la Teatru.Plecarea fetelor pe traseu se face la ora 14.00,însoțite de doi bikeri care vor ajuta cu circulația.După terminarea paradei îi invităm pe toți la o “poveste” pe plaja Ghioroc.
Fetelor, va așteptăm în număr cât mai mare, vrem ca participanții la trafic să conștientizeze prezența noastră, dorim să promovăm mersul preventiv, așa că sub fustițe luați echipamentul,dorim să încurajăm fetele care nu au înca permis, să ia taurul, alias motocicleta, de coarne.
Nu uitați sa vă “infloriți” motocicletele.
Vă asteptăm cu drag.

Leapsa la Lepsa

Iacătă vine timpul să vă anunțăm cu bucurie prima ieșire de grup a WIMA Romania!
Ne-am gândit să facem trei asemenea ieșiri în țară la care va putea participa orice fată motociclistă/ pasageră/ pasionată de motoare. Următoarele două, cu direcția în care vom pleca și datele când se vor întâmpla le vom anunța mai târziu.
Sperăm să legăm noi prietenii, să încurajăm fetele începătoare să pornească la ture mai ”lunguțe” și în general să ne simțim bine împreună!

Pe Sadu in jos, intr-un loc frumos

Fetelor, ne mai vedem și noi? Hai să motociclim împreună între 21-23 Septembrie în zona Sibiului, după ce ne mai adunăm de prin concedii.

WIMA ROMANIA – invitatie la o plimbare de Hallowen

Buhuuhuuuuu!!!.. Imbraca-te cu cel mai trasnit/haios/scarry costum (pe langa cel de motociclista…) si vino pe 28 octombrie, ora 11 la Casa Presei din Bucuresti (monumentul Aripi) pentru o plimbare intre prietene… lejera… prin centrul Bucurestiului, poze haioase si mai ales distractie pe doua roti!

Motociclistele românce au purtat ştafeta mondială WRWR prin România

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România a organizat şi participat activ, în perioada 31 mai – 1 iunie 2019, la ştafeta moto feminină Women Riders World Relay (WRWR), o premieră mondială.

WRWR este un eveniment social de talie internaţională, organizat şi susţinut în exclusivitate de femei pasionate de motociclism, ce constă în transmiterea, pe motociclete, a unei ştafete în jurul lumii.

Ştafeta WRWR îşi propune să crească nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte prezenţa în trafic a unui număr din ce în ce mai mare de motocicliste, dar şi să semnaleze industriei motociclismului interesul sporit al femeilor pentru alegerea acestui mijloc de deplasare – şi totodată stil de viaţă – la nivel global.

Ştafeta WRWR, la care au aderat circa 15.000 de motocicliste din peste 80 de ţări, a debutat la 27 februarie 2019 în Scoţia, va traversa Europa, Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia, Noua Zeelendă, Canada, Statele Unite, America de Sud şi Africa şi se va încheia în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite.

În România, ştafeta WRWR a fost purtată de la nord la sud în perioada 31 mai – 1 iunie de motocicliste “gardieni” din cadrul Asociaţiei Femeilor Motocicliste, conduse de ambasadoarea evenimentului, Luiza Gojol.

Ştafeta a fost preluată la 31 mai de motociclistele românce de la echipa din Ucraina, a traversat centrul Capitalei şi a fost predată la 1 iunie echipei de motocicliste din Bulgaria.

“Am vrut să iniţiez o frăţie la nivel global de femei care să inspire pentru a promova curajul, aventura, unitatea şi pasiunea pentru motociclism din toate colţurile lumii şi pentru a face ceva ce nu a mai fost realizat niciodată la această scară. Intrând în magazinele moto şi observând o lipsă de opţiuni, alături de rozul stereotipic, dar şi a auzi ‘nu există piaţă pentru femei’ mi-a evidenţiat un mic element al unui tablou mult mai mare cu care se confruntă femeile din motosport. Vreau să demonstrez industriei forţa din spatele pieţei care este trecută cu vederea. Fac asta pentru că femeile motocicliste pot face asta” (Hayley Bell, fondatoarea WRWR).

Ştafeta WRWR poate fi urmărită aici: https://womenridersworldrelay.com/tracktherelay/