Preloader icon
Loading Events
  • This event has passed.

Motociclistele românce au purtat ștafeta mondială WRWR prin România

May 31, 2019 - June 1, 2019

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România a organizat şi participat activ, în perioada 31 mai – 1 iunie 2019, la ştafeta moto feminină Women Riders World Relay (WRWR), o premieră mondială.

WRWR este un eveniment social de talie internaţională, organizat şi susţinut în exclusivitate de femei pasionate de motociclism, ce constă în transmiterea, pe motociclete, a unei ştafete în jurul lumii.

Ştafeta WRWR îşi propune să crească nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte prezenţa în trafic a unui număr din ce în ce mai mare de motocicliste, dar şi să semnaleze industriei motociclismului interesul sporit al femeilor pentru alegerea acestui mijloc de deplasare – şi totodată stil de viaţă – la nivel global.
Ştafeta WRWR, la care au aderat circa 15.000 de motocicliste din peste 80 de ţări, a debutat la 27 februarie 2019 în Scoţia, va traversa Europa, Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia, Noua Zeelendă, Canada, Statele Unite, America de Sud şi Africa şi se va încheia în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite.

În România, ştafeta WRWR a fost purtată de la nord la sud în perioada 31 mai – 1 iunie de motocicliste “gardieni” din cadrul Asociaţiei Femeilor Motocicliste, conduse de ambasadoarea evenimentului, Luiza Gojol.
Ştafeta a fost preluată la 31 mai de motociclistele românce de la echipa din Ucraina, a traversat centrul Capitalei şi a fost predată la 1 iunie echipei de motocicliste din Bulgaria.

“Am vrut să iniţiez o frăţie la nivel global de femei care să inspire pentru a promova curajul, aventura, unitatea şi pasiunea pentru motociclism din toate colţurile lumii şi pentru a face ceva ce nu a mai fost realizat niciodată la această scară. Intrând în magazinele moto şi observând o lipsă de opţiuni, alături de rozul stereotipic, dar şi a auzi ‘nu există piaţă pentru femei’ mi-a evidenţiat un mic element al unui tablou mult mai mare cu care se confruntă femeile din motosport. Vreau să demonstrez industriei forţa din spatele pieţei care este trecută cu vederea. Fac asta pentru că femeile motocicliste pot face asta” (Hayley Bell, fondatoarea WRWR).

Ştafeta WRWR poate fi urmărită aici: https://womenridersworldrelay.com/tracktherelay/

Details

  • Start: May 31, 2019
  • End: June 1, 2019

Venue

Organizer

X
To top